RSS

Briose vegane (de post)

12 Mar
 
briose de post 3

In preocuparile mele pentru o alimentatie sanatoasa am tot cautat si experimentat retete care mai de care mai deosebite.

Pe partea de dulce, dupa cateva incercari si imbunatatiri ale unei anumite retete, am ajuns la o formula pentru briose, care imi place tareeee mult!

Deci, sa incepem 🙂

Pentru partea uscata a compozitiei avem nevoie de:

– un pahar de 200 ml plin ochi cu faina; (scuturati bine paharul, batandu-l usor cu podul palmei peste fund, ca sa iasa aerul si sa il umpleti corect); am folosit faina alba tip 650;

– acelasi pahar, dar de data asta umplut pe jumatate cu amidon fin din porumb;

– 1 pliculet de praf de copt (eu il folosesc pe cel de la DM si dintr-un plic este suficient sa pun chiar 2 lingurite si atat);

Pentru partea lichida punem in paharul de la blenderul manual urmatoarele:

– 2 portocale medii;

– 1 banana coapta;

– jumatate de pahar de zahar brun nerafinat (melasa);

– o lingurita de pudra de ghimbir (optional); o puteti inlocui cu pudra de roscove sau cu scortisoara, dupa preferinte…

– 5-6 linguri de ulei (in functie de lingura; eu folosesc o lingura de lemn mai mare si pun doar 5 linguri);

– 3 lingurite de miere (daca nu doriti sa puneti miere la cuptor, o puteti inlocui cu inca jumatate de banana);

In total, dupa blenduirea celor de mai sus, ar trebui sa obtineti cam 600ml de compozitie lichida.

Daca va iese mai putin, mai adaugati putin suc de portocale sau apa.

Daca nu aveti fructe in casa, puteti folosi in loc orice fel de lapte vegetal.

Turnati apoi lichidul peste compozitia uscata si blenduiti in continuare, pana simtiti ca omogenizarea este perfecta.

 briose de post 2

Adaugati in compozitie, dupa preferinte: nuca maruntita, alune de padure maruntite, ciocolata neagra rasa fin, dar si bucatele mai mici.

Compozitia se aseaza in formele specifice si se poate orna cu ciocolata taiata solzisori sau cu fructe confiate. Sau cu orice altceva doriti 🙂

Cuptorul se preincalzeste 10 minute la 180 de grade, apoi briosele se lasa intre 25 si 30 minute; se face testul cu scobitoarea.

Sunt curioasa cum va iese reteta 😀

 briose de post 1

Anunțuri
 
Un comentariu

Scris de pe 12/03/2013 în Bunatati vegane

 

Un răspuns la „Briose vegane (de post)

  1. Mihaela

    13/03/2013 at 11:37

    Mmmm, au fost delicioase.. 😉

     

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: