RSS

Ciorba de „burta”

09 Aug

Bineinteles, nu este clasica ciorba de burta, ci o ciorba falsa de burta 🙂

Avem nevoie de o cutie de ciuperci pleurotus (500gr), 3-4 morcovi mari, 2-3 cepe mari, un ardei gras alb (optional). Cine prefera, poate adauga si 2 bucati de telina.

Legumele se fierb in jur de 15 minute. Apoi se mixeaza fin cu blenderul de mana.

Se pun intr-o cana 2 polonice din supa rezultata si se lasa deoparte.

Apoi in oala se adauga ciupercile,spalate si  taiate fasii mai lungi si se fierbe totul inca vreo 20 de minute, pana se fragezesc ciupercutele.

La cele 2 polonice de supa se adauga putin ulei, 2-3 lingurite rase de sare, o capatana medie de usturoi si se mixeaza totul. Rezulta un sos de usturoi.

Dupa ce au fiert si ciupercile (cca 20 min), se inchide focul, se adauga sosul de usturoi si se amesteca bine cu polonicul. Cand se serveste in farfurie, se adauga si otet de mere si miere, pentru extra aroma de ciorba de „burta” :)))

Un deliciu, nici nu sesizezi diferenta fata de original  : )

PS: in foto se vede pateul de naut, cel folosit la reteta de shaorma vegetala 😉

Enjoy it!

hummus ciorba de burta

Anunțuri
 
Scrie un comentariu

Scris de pe 09/08/2013 în Bunatati vegane

 

Etichete:

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

 
%d blogeri au apreciat asta: